شهریور

از مسعود سعد سلمان

شهریور است و گیتی از عدل شهریار   شاد است، خیز و مایه شادی به من بیآر
باده شناس، مایه شادی و خرمی   بی باده هیچ جان نشد از مایه شاد خوار

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب
نویسنده : عباس
تاریخ : جمعه 20 شهريور 1394
طبیعت واسلام

منابع طبیعی در کلام پیامبر اسلام(ص)

حضرت رسول (ص) فرمودند:كشاورزي و درختكاري كنيد. به‌خدا قسم ‌آدميزاد هيچ عملي حلال‌تر و پاكيزه‌تر از آن انجام نمي‌دهد.

حضرت رسول (ص) فرمودند:خداوند درخت را براي انسان آفريد، از اينرو او بايد درخت را بكارد، آن را آبياري كند و در حفظ آن بكوشد.

حضرت رسول (ص) فرمودند:هر وقت عمر جهان به آخر رسيده، هرگاه قيامت بخواهد قيام كند و عالم بخواهد منقرض شود و در دست يكي از شما نهال درختي باشد چنانچه بقدر كاشتن آن فرصت باشد، بايد آن را بكارد و از فرصت باقيمانده استفاده نمايد.

 حضرت رسول (ص) فرمودند:هر مسلماني كه بذري بيفشاند يا نهالي بنشاند و از حاصل آن بذر و نهال پرنده‌اي يا انساني ياچرنده‌اي بخورد، آن براي او صدقه محسوب شود.

حضرت رسول (ص) فرمودند:هر كه درختي بكارد، هر بار كه انسان يا يكي از مخلوقات خداوند از آن بخورد براي وي صدقه‌اي محسوب مي‌شود.

 امام صادق (ع) فرمودند: خداوند برای پيامبرانش كشاورزی و درختكاری را برگزيد تا از بارش باران ناخشنود نباشند. 

 امام صادق(ع) فرمودند :خداوند درخت را برای انسان آفريد، از اين رو او بايد درخت را بكارد، آن را آبياری كند و در حفظ آن بكوشد.

منابع طبيعي در كلام امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری :

امام خميني(ره): منابع طبيعي تجديدشونده يكي از سرمايه‌هاي حياتي اين مملكت به شمار مي‌رود.

مقام معظم رهبري: پيام من به همه مردم عزيز ايران اين است كه درختكاري، ايجاد فضاي سبز، حفاظت از محيط زيست، حفظ جنگل‌ها و ديگر منابع حياتي كشور را يك وظيفه اسلامي، انقلابي، وجداني و انساني به حساب آورند.حفظ منابع طبيعي يك مسئله تجملاتي نيست، يك مسئله درجه دو نيست، بلكه يك مسئله حياتي است و از الويت‌هاي توسعه پايدار است. توسعه يافتگي پايدار هر كشوري به توسعه يافتن منابع در اختيار است كه يكي از منابع مهم در اختيار ما، جنگل‌ها و مراتع است.

نتیجه اینکه  دین اسلام نشان دهنده ی طریقی برای زندگی است که دیدگاه جامعی نسبت به هستی، حیات انسان و روابط بین آنها دارد و حکمت الهی مقدر کرده است که انسان وارث زمین شود، بنابراین انسان علاوه بر اینکه جزئی از جهان هستی است ، مجری دستور الهی نیز هست و باید در حفظ منابع طبیعی ،محیط زیست و جلوگیری از تخريب و نابودي آن به عنوان جزئي از وظایف دینی و الهی در این جهان به گونه‏اي باشد كه ضمن برخورداری از مواهب طبيعي، در حفظ سلامت و پايداري و استفاده صحیح از آنها کوشا باشد.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عباس
تاریخ : دو شنبه 16 شهريور 1394